Wilma Frost, Falun

Siktet inställt på vintage

Sedan vi pratade med Wilma senast har hon flyttat till en ny ort, fått en egen bostad och fördjupat sig i nya intressen. Datorn hon fick bidrag för har kommit till glädje på nya sätt.

Förra året intervjuade vi Wilma Frost som hade beviljats bidrag till en dator. Hon bar på författardrömmar. Men att skriva var bara en av de sakerna hon kunde tänka sig att göra.

Saken är den att Wilma bubblar av energi. Men det har sedan sist också hänt andra saker i hennes liv. Hon har flyttat från studenthemmet i Göteborg till en egen lägenhet i Falun.

Om en månad ska hon börja på ett assistansbolag. Men nu senast har hon ägnat sig åt arbetsträning på Röda korset där de säljer second hand-prylar. Det blev Wilma biten av.

– Jag använder datorn vädigt mycket för att kolla sajter med vintage-tema. Det är lätt att bli beroende, säger Wilma.

Men tillvaron med eget boende har också lett vidare till andra intressen.

– Leta fram recept beroende på ingredienser. Jag måste ju laga mat nu när jag har eget boende och det är faktiskt väldigt roligt.

Vad Wilmas favoritrecept är?

– Tacos. Jag vet, det kanske inte anses vara så märkvärdigt, men mat ska inte heller vara det för att det ska bli gott. Till slut kan man också lämna recepten och göra det på sitt eget sätt.

Wilma kom i kontakt med Bidragsstiftelsen via en resa till Sälen. Riksgymnasiet där hon då gick genomförde vinterresor som bekostas av fondmedel. En person som hade hand om fonder på elevhemmet tipsade om möjligheten.

– Det gick bra att söka bidrag även som privatperson. Jag fick lite hjälp med det administrativa och snart var ansökan skickad.

Vad vill du göra?

Bidragsstiftelsen beviljar varje år bidrag till personer med nedsatt rörelseförmåga. Du kan få bidrag till exempelvis en utbildning, en resa, en dator, ett idrottsredskap, ett hjälpmedel eller något annat som underlättar ditt liv eller tar dig närmare dina mål.