fbpx

vinna som använder rullstol framför en datorskärm

Du kan söka bidrag till studier, som till exempel konst- och musikstudier, då företrädesvis inom klassisk musik. Bidrag kan även utgå till förkovran i tyska språket genom vistelse i Österrike mellan 6 mån till 1 år.
Bidrag kan även medges för tekniskt inriktad utbildning i vissa fall. Se ansökan för vilka villkor som behöver vara uppfyllda.


6 Kommentarer

Andres Lopez de Arechaga · 6 februari, 2019 at 14:51

Hej!
mitt namn är Andrés lópezde Arechaga
Jag ansöker om bidrag då jag är i ett utsatt läge i livet med tanken på omständigheterna och mitt fängelsestraff. Under hela min vistelse har jag hägnat min tid till studier i näringslära eftersom jag brinner för kostens inverkan. Mitt mål är kunna utbilda mig vidare som kostutveklare på Jakosbergshögskolan
men saknar allt medel för att kunna utveckla mig, kan även tilläga att jag har fått ADHD och dyslexis diagnos här inne på anstalt och fått medicin för det. Vilket det har hjälpt mig att äntligen kunna fokusera på det jag gör.

Mitt största mål i livet är komma bort från kriminalitet.

  Bidragsstiftelsen · 28 februari, 2019 at 12:53

  Hej
  För att ansöka om bidrag i vår stiftelse ska man ha ett rörelsehandikapp.
  Blanketter läggs ut på hemsidan i maj och ska vara inskickade före den 1 september.

  Mvh
  Eva Ramberg
  Handläggare

mosse · 15 maj, 2019 at 19:58

Hej! jag kan ansöka om körkort bidrag?

  Bidragsstiftelsen · 22 maj, 2019 at 13:56

  Hej
  Ja – det går bra – om du har en rörelsenedsättning.
  Mvh
  Eva Ramberg
  Handläggare

Lisa · 7 augusti, 2019 at 18:16

Hej!

Fyra dagar innan jag skulle ta studenten 2013 förändrades hela mitt liv genom en ridolycka. Under en tävling i hästhoppning blev jag nockad i ansiktet av min häst och föll handlöst av och fick åka ambulans in till sjukhuset. Efter min ridolycka, där jag fick en whiplashskada och en hjärnskada har varje dag istället varit en hård kamp mot smärta, värk, hjärntrötthet, kognitiva problem och trötthet.

Åren sedan olyckan har gått och det har varit en lång kamp för att bli bättre och till hösten ska jag göra ett försök att uppfylla min stora dröm, att studera till arkitekt. Det kommer vara tufft och mitt huvud kommer sättas på prov. Därför kommer det vara viktigt att jag får så bra förutsättningar som möjligt för att klara studierna. Jag behöver regelbundet gå till naprapat, fortsätta med rehabträning och behöver hjälp med en del anpassningar i hemmet för att klara av studierna.

Går det att få hjälp utav er?

Tack på förhand!

  Bidragsstiftelsen · 27 augusti, 2019 at 11:32

  Hej Lisa
  Ursäkta sent svar – men välkommen med din ansökan!
  Mvh
  Eva Ramberg
  Handläggare

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras.